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여행 | 맛집

[미국여행] New York 맛집, Lower East Village

by 카모욘드 2023. 12. 9.

 

Tuome

평점: 4.5 - $$ | New American Restaurant 

위치: 536 E 5th st, New York, NY 10009.  ( https://www.mapquest.com/search/Tuome )

 

Tuome라는 양식 레스토랑입니다~! 이 날은 친구 생일 겸 모였던 장소! 음식이 나오기 전에 칵테일을 시켰는데 여기 칵테일 맛집이었네요! 

이 레스토랑이 양식 레스토랑이라고 하지만 좀더 퓨전 같은? 느낌이 있었어요. 한입 크기에 안주 느낌으로의 음식이 잘 되어있고, 그래서 몇 가지 안주를 시켜보고 메인을 하나 시켜봤습니다. 

 

It's a Western restaurant called Tuome! This is the place where we gathered for my friend's birthday! I ordered a cocktail before the food came out, and this is a cocktail restaurant!

This restaurant is a Western restaurant, but it felt more like a fusion. It's bite-sized and has a good food as a side dish, so I ordered some side dishes and ordered a main dish.

 

 

 

먼가 한국에서 볼법한 감자음식 같기도하고 식감은 되게 쫀득쫀득하고 약간 디저트 느낌도 낫던 것 같아요. 소스랑 함께 먹는데 되게 특이했던 것 같아요. 맛은 엄청 맛있다기 보단 먹을만하고 신기한 맛이다 정도? 였던 것 같네요...ㅋㅋㅋㅋ 

 

It seems like a potato food that is familiar in Korea, and the texture is very chewy and the dessert feeling was good. I think it was very unique to eat it with the sauce. It's not that the taste is very good, but rather it's edible and interesting. 

 

 

 

 

그리고 두번째 스몰플레이트, 비둘기요리라는데 ㅠㅠ 처음 먹어봐요 약간 비주얼이 치킨과 비슷한 것 같지만 너무 작아서 약간 혼란스러웠다는, 친구가 맛이 궁금하다고 하길래 시켰는데 처음엔 거부감? 이 있다가 먹으면 맛있다길래 먹어봤더니 나름 괜찮았어요! 먼가 쫀득쫀득하고 소스는 좀 굴소스 베이스라고 해야 하나? 짭조름 중식 같은 느낌이었어요. 대체적으로 모두가 양식보단 아시안 퓨전 같았던 느낌.. 

 

And the second small plate, it's a pigeon dish. It was my first time trying it. I think the visual is similar to chicken, but it was a little confusing because it was too small. My friend said she was curious about the taste, so I ordered it, but at first, she said it was good, so I tried it, and it was okay! It's a bit chewy and the sauce is based on oyster sauce. It felt like a salty, Chinese food. In general, everyone was more like Asian fusion than Western food..

 

 

 

그리고 세번째는 달걀 요리였는데 삶은 계란을 튀겼는지 어떻게 요리를 해서 그 위에 여러 가지 토핑을 올려놨던 요리예요. 맛있는 계란? 아는 맛인데 좀 더 맛이 첨가된 정도였고 이것 또한 놀랄 맛 정도는 아녀도 특이하다 먹어 볼만하다 정도였던 것 같아요~ 아직까지는 칵테일이 일 순위였던!! 

 

그런 김에
 

 

칵테일 한잔씩 더~~>. < ㅋㅋㅋ 

 

so we ordered one more cocktail each~~ 

 

 

드디어 메인 요리가 나왔는데, 솔직히 이게 제일 맛있었어요! 랍스터 우니 파스타였는데, 면도 너무 쫄깃하고, 랍스터와 우니는 뭐 말할 것도 없고, 소스도 정말 맛있었답니다! 이건 특이하고 말고 할 거 없이 재료가 워낙 맛있다 보니, 소스와 면에 따라 엄청나게 달라지 맛이었을 텐데 너무 맛있었어요! 처음에 앞 요리들이 그렇게 기대에 미치지 못했던지라 메인요리도 그다지 기대를 안 했는데 너무 맛있었다는! 

Finally, the main dish was served, and this was honestly the best! It was a Lobster Uni pasta, and the noodles were so chewy and soft, and the sauce was so delicious! This is unique and of course the ingredients are so delicious and the best, so it must have tasted incredibly different depending on the sauce and the noodles, but it was so amazing! At first, the previous dishes were not that good for me, so I didn't expect much from the main dish, but it was so delicious!
 

 

 

 

마무리로 생일 케이크? 디저트겸 시켰는데 정말 특이했어요, 이것도 아시안 퓨전 같았다는... 요리사분이 한국사람이거나 아시안 사람이거나... 일단 바닐라 아이스크림 위에 팥과 캐러멜 소스, 옆에 있는 저 빵 정말 맛있었고, 단맛이 너무 달지도 않고 고소하고 한국인 입맛에 너무 제격인 거 있죠. 분명 한국사람이 만든 것 같은데.. 암튼 친구 생일이라고 하니, 귀엽게 미니 촛불까지 더해서 예쁜 나무 플레이트에 세팅해서 가져와 주셨어요~ 칵테일, 메인, 디저트는 성공적이었다는! 뉴욕 이스트 빌리지에 위치한 Tuome였습니다. 

 

Lastly, I ordered a dessert for a birthday cake, and it was very unique. It was like Asian fusion. I bet the chef was either Korean or Asian lol First of all, vanilla ice cream with red beans and caramel sauce, and that bread next to it was really good. It's not too sweet, it's savory, and it's perfect for Asian tastes. I'm sure it was made by a Korean person haha. Anyway, since it's my friend's birthday, a server prepared a cute mini candle on a wooden plate and brought it to us. Cocktail, main, and dessert were successful! Tuome located in East Village, New York.